Среща в парка

Харесваш ли танците от Близкия Изток? Мелодията от струните на инструменти от Изтока? Или ястията, богати на подправки и с наситен вкус?

Каним те на среща в парка, където заедно да се потопим в магията на източната култура и да отпразнуваме Световния ден на бежанеца в компанията на талантливи артисти, музиканти, кулинарни майстори и забавни игри.

Програмата на събитието може да откриете тук – http://bit.ly/2Jeo39L

Ще се насладим на вкусни ястия, танци и музикални изпълнения от Близкия изток, които ще бъдат представени за първи път пред широка публика. През целия ден в шатри около сцената ще се провеждат ателиета и работилници за къна, приготвяне на автентични арабски питки, бижута и сувенири, арт занимания за деца, игри, фотоизложба, VR прожекции и редица други занимания за малки и големи. Водещ на събитието ще бъде един от най-обичаните радиоводещи в България – Драго Симеонов.

Събитието се организира от Представителството в България на Върховен комисариат на ООН за бежанците (UNHCR Bulgaria) с подкрепата на Столична община, Държавна агенция за бежанците, Caritas SofiaCVS-Bulgaria.

Вход свободен!
Място: ПАРК ЗАИМОВ

Активностите и работилниците се организират от Caritas SofiaCVS-BulgariaInitiative for Social Empowerment – ISE/Инициатива за социално израстванеBurgers on the RoadДружество за ООН в България / United Nations Association of BulgariaХлебна къща София – Sofia Bread HouseCouncil of Refugee Women in Bulgaria, УАСО и други.

Животът е пътешествие, изплетено от шарени съдби и вълнуващи срещи. Всяка среща е едно ново приключение, което ни сближава, за да погледнем отвъд разликите и осъзнаем колко много си приличаме, независимо откъде идваме.

Ела на среща в парка!