Уебинар за проблемите на мигрантите предприемачи и подкрепата, от която се нуждаят

Български съвет за бежанци и мигранти като част от мрежата MAGNET – Migrant Acceleration for Growth – Network for Entrepreneurship Training  представя на вашето внимание уебинар  за проблемите на мигрантите предприемачи и подкрепата, от която се нуждаят.

Уебинарът е част от проект MAGNET – Migrant Acceleration for Growth – Network for Entrepreneurship Training, който ВУЗФ изпълнява заедно с партньорски организации от ЕС, целящ да създаде устойчива мрежа за подпомагане на предприемачеството на мигранти.

Основни лектори на събитието са проф. д-р Даниела Бобева и доц. д-р Радостин Вазов, ръководители на проекта, преподаватели във Висше училище по застраховане и финанси, като основните теми, които ще бъдат засегнати са:

  • Резултати от проекта до тук и къде и какво може да се намери по темата за мигрантското предприемачество.
  • Обучението по мигрантско предприемачество – предизвикателства и решения.
  • Правна рамка и финансиране на мигрантското предприемачество.
  • Перспективи и предизвикателства за миграцията във връзка с т.н. Зелена сделка.
  • Предизвикателствата, свързани с Covid-19, както и темите за бъдещи проекти.
 

Събитието ще се проведе на 21 юли 2020 г. от 10,30 до 11,30 часа в платформата Google Meet на следния линк: meet.google.com/qzj-qjmb-vtg.

 

Всеки, който има желание да участва в безплатния уебинар, може да го направи, като заяви предварително желанието си до 20 юли на е-mail: mkamenov@vuzf.bg.